Hotfix steentjes

uilen shirt

Hotfix steentjes informatie

Glitter t-shirt, bling shirt, shirt met strass steentjes, hotfix steentjes shirt, rhinestones t-shirts om maar een paar termen te noemen voor deze werkelijk uitzonderlijk mooie handgemaakte t-shirt bedrukkingen.

Bij Blingshirts weten wij donders goed wat trendy is, daarom hebben wij een speciale bling it on categorie opgenomen in onze webshop. Je vindt hier de grootste hotfix steentjes collectie van Nederland en Belgie welke regelmatig wordt aangevuld met nieuwe ontwerpen.

Maar ook onze gliter en glamour categorie is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier worden rhinestones met folie gecombineerd, of zelfs enkel glitterfolie.

HOTFIX STEENTJES, STRASS STEENTJES WAT IS WAT?

Simpel, net als rhinestones zijn dit allemaal namen voor een en hetzelfde geslepen steentje. Een facet geslepen steentje op basis van glas. Net zoals bij een diamant, het aantal geslepen facetten bepaalt mede de prijs.

De samenstelling (chemische – en metaalverbinding) van glas zorgen voor de kleur en de schittering en uiteindelijk dus ook voor de benaming van een glassoort.  Aan een zijde worden deze geslepen glassteentjes voorzien van een soort spiegellaag die vergelijkbaar is met een gewone spiegel die iedereen in huis heeft.

Daarachter zit een lijmlaag die door verhitting smelt en zich sterk hecht aan textiel. De facetten vangen het licht op en weerkaatsen dat vervolgens waardoor de mooie schittering ontstaat die lijkt op fonkelende diamantjes.

VERSCHILLEN IN STEENTJES.

Er zijn veel verschillen in deze schitterende hotfix steentjes. Niet alleen in samenstelling van de grondstoffen, maar ook verschillen in vervaardiging en prijzen.

Wij hebben veel soorten steentjes met elkaar vergeleken. Chinese, Koreanse, Oostenrijkse, maar ook de Swarowski en Preciosa glassteentjes uit Tjechië. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Niet alleen qua schittering maar ook qua vervaardiging, verwerking op textiel, houdbaarheid, kleuren en lijmlagen en natuurlijk de kostprijs.

Dit alles tegen elkaar afgewogen zijn wij tot de keuze voor DMC hotfix steentjes gekomen. Dit omdat deze rhinestones van zeer hoge kwaliteit zijn en dicht in de buurt komen van de Oostenrijkse hotfix steentjes. Enkel de prijs is een behoorlijke factor goedkoper.

De DMC strass steentjes zijn schitterende steentjes, digitaal geslepen glas steentjes met 12 scherpe facetten, geweldig mooie kleuren en een goede lijmlaag die zich stevig hecht aan textiel en bovenal een waanzinnig mooie schittering afgeven in het zonlicht.

Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor de steentjes uit de duurdere categorie zoals de Preciosa of de Swarowski. Echter zijn de verschillen in prijs zo groot dat onze shirts dan wel heel duur zouden worden.

In tegenstelling tot de duurdere Swarovski en DMC strass steentjes, zijn er ook relatief goedkope glas steentjes te verkrijgen. De GROOTSTE nadelen zijn dat deze een slechte lijmlaag hebben die snel en makkelijk loslaat en een behoorlijke fletse schittering afgeven.

WAT KAN IK ER ALLEMAAL MEE?

Door gebruik te maken van profesionele geavanceerde apparatuur kunnen wij bijna alle ontwerpen maken in hotfix steentjes en nadien bedrukken op elke soort textiel. Blingshirts heeft bewust een keuze gemaakt uit enkele soorten o.a. shirts, caps en bags. Tijdens dit proces hebben wij steeds grote aandacht voor kwaliteit omdat we dit belangrijk vinden!

Maar in principe kan alle textiel die tegen warmte kan, bedrukt worden met hotfix steenjes. Onlangs hebben wij spijkerbroeken bedrukt voor een klant. Om aan te geven wat allemaal mogelijk is.

Uiteraard zijn er NOG meer materialen die bedrukt kunnen worden met hotfix steentjes. De mogelijkheden zijn enorm. In een later Blog artikel zullen we dit nader toelichten.

WIL JE ZELF AAN DE SLAG MET HOTFIX STEENTJES?

Misschien heb je een hotfix applicator gekocht waarmee je aan de slag kunt gaan. Kijk dan in onze cateorie Accessoires daar vind je de meest gebruikte maten en kleuren rhinestones. Dit zijn de DMC steentjes zoals wij die ook in onze ontwerpen verwerken.

ONZE BESTAANDE ONTWERPEN

De rhinestones ontwerpen in onze – bling it on – categorie zijn in de juiste kleurstellingen gemaakt om het ontwerp zo mooi mogelijk te doen uitkomen op het shirt en dat heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Wil je toch een ander kleurtje bling steentjes of misschien wel een naam, jaartal bij het ontwerp hebben? Geen probleem dat kan.

Bekijk onder aan de pagina de kleurenkaart met strass steentjes.

Let wel, de prijs kan mogelijkerwijs dan afwijken van de website. Mail ons (klantenservice@blingshirts.nl) over welk ontwerp het gaat en welke kleur steentjes je wilt hebben en op welke kleur shirt.

Wij mailen je zo snel mogelijk een voorbeeld van het ontwerp in de door jouw gekozen kleuren steentjes toe. Nadat je akkoord bent maken wij het artikel aan op onze website zodat je het kunt bestellen.

Daar dit handmade werk is zal je bestelling binnen 2 werkdagen uitgeleverd worden aan jou.

rhinestones kleuren kaart

error: Oeps, dat is vervelend....